Sådan foregår det, når I vælger en gravsten fra os

Når I besøger vores stenhuggeri i Dronninglund & Hals, har I mulighed for at vælge sten, indgravering og dekoration efter jeres ønske. Hvis I kommer forbi min udstilling i enten Dronninglund eller Hals, kan jeg vise jer forskellige eksempler på mindesten, dekorationer og indgravering.

Arbejde med hammer og mejsel til stenen er den rigtige størrelse

Hvis I ønsker det, laver jeg efter vores møde et billede til jer ud fra jeres ønsker. Det giver jer en mulighed for at vurdere, om gravstenen ser ud, som I ønsker. Vi begynder først at hugge gravstenen, når I har godkendt billedet.

Vi hugger gravsten på gammeldags manér med hammer og mejsel

Når vi hugger gravsten, begynder vi med at kløve den rå sten, så den får den rette størrelse. Så hugger vi gravstenen til i den rette form, selvfølgelig på gammeldags manér med hammer og mejsel, så formen bliver som ønsket. Her hugger vi også eventuelle dekorationer ud ad stenen, så den fremstår naturlig og elegant i sin helhed.

Indgravering af gravsten

I skrifthuggeriet laver vi inskriptionen med navn og efterskrift enten som indgravering eller bronzebogstaver. Det er også her, vi påsætter dekorationer af for eksempel bronze eller glas, hvis det er ønsket.

Til sidst leverer og opsætter vi gravstenen på det valgte gravsted på kirkegården. Her giver vi jer besked, så I ved, at I nu kan besøge det færdige gravsted og se den opsatte gravsten.

Indskribtion med special-lavet skabelon